Πολιτική, Εξωτερική Πολιτική, Σάτυρα, Σκέψεις, Αποφθέγματα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Δήλωση του Αδόλφου Χίτλερ για τους Έλληνες.


Μια δήλωση του Αδόλφου Χίτλερ που τότε προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Ήταν 4 Μαΐου 1941 όταν ο Χίτλερ έκανε μια δήλωση στο Ράιχσταγκ η οποία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα και η οποία, κατά περίεργο λόγο, ακόμα και σήμερα δεν έχει λάβει την
σημασία που της άξιζε από τον Ελληνικό τύπο και γενικά τα ελληνικά ΜΜΕ. Η δήλωση αυτή ήταν η εξής:

“Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οι Ελληνες, εξ όλων τών αντιπάλων οι οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον.”

Και πως να μην το πει; Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις αντιπάλους ταυτόχρονα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Γερμανία. Και όμως αντιστάθηκε και όμως άντεξε.

Είναι αρκετοί, οι ανθέλληνες ή απλά ανιστόρητοι, οι οποίοι λένε ότι ήταν αναγκασμένη η Ελλάδα να αντισταθεί, οπότε δεν είναι και κάποιο σοβαρό επίτευγμα που χρειάζεται να εξυμνούμε, ούτε καν αναφορά χρειάζεται. Λάθος ή σκοπιμότητα;
Για να δούμε όμως ποιές χώρες αντιστάθηκαν τότε και πόσο άντεξαν:

1) Ελλάδα – 219 ημέρες.
2) Νορβηγία – 61 ημέρες.
3) Γαλλία – 43 ημέρες, παρά την τεράστια δύναμη της.
4) Πολωνία – 30 ημέρες.
5) Βέλγιο – 18 ημέρες.
6) Ολλανδία – 4 ημέρες.
7) Γιουγκοσλαβία – 3 ημέρες.
8) Δανία - 0 ημέρες.
Είναι γνωστή η ιστορία που ο Δανός βασιλιάς παρέδωσε το στέμμα του σε ένδειξη υποταγής στον μοτοσικλετιστή του Χίτλερ που απλά είχε πάει να μεταφέρει την αίτηση για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.
9) Λουξεμβούργο – 0 ημέρες
10) Τσεχοσλοβακία – 0 ημέρες

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες που άντεξαν κατά πολύ λιγότερο από την Ελλάδα ήταν αναμφισβήτητα ανώτερες σε υλικό εξοπλισμό και οικονομική δύναμη.

Το θέμα που προκύπτει όμως, είναι το ότι ένας τόσο αδίστακτος, σκληρός, υπερόπτης, εγωιστής και παράφρονας άνθρωπος όπως ο Χίτλερ αναγκάστηκε να παραδεχτεί και να εξυμνήσει τον Ελληνικό λαό. Σήμερα δυστυχώς μια ανατολικογερμανίδα πολιτικός που εκπροσωπεί την ίδια χώρα, μιλάει και φέρεται τόσο υποτιμητικά στον ίδιο λαό.

Δυστυχώς, όμως αγαπητοί φίλοι, έχουμε δώσει και εμείς πολλές αφορμές και δικαιώματα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που εμείς έχουμε την απόλυτη ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας αλλά και τους απογόνους μας και πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: