Πολιτική, Εξωτερική Πολιτική, Σάτυρα, Σκέψεις, Αποφθέγματα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Γιατί δεν πρόκειται δεν πρόκειται να ξαναδούμε άσπρη μέρα σε αυτό τον τόπο.

 

Η Κύπρος σε τρία χρόνια βγήκε με επιτυχία στς αγορές και οδεύει στην έξοδο από το μνημόνιο. Το ίδιο και οι υπόλοιποι. Πλήν του μονίμως αναξιοπαθούντος ασθενούς της Ελλάδος. 

Δύο σημαντικοί λόγοι που συνέτειναν στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της Κύπρου. Η αποφασιστικότητα όλως των πολιτικών δυνάμεων μαζί και η άριστη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και ιδιωτικού τομέα. Όχι ότι οι προσπάθειες της Κύπρου ήταν αναίμακτες. Αντίθετα χύθηκε αρκετό αίμα για να ελπίζουν σήμερα σε μία νέα ανοδική πορεία προς την ευημερία.

Η Ελλάδα επτά χρόνια τώρα και από το κακό στο χειρότερο. Η μία ανίκανη κυβέρνηση δίνει την σκυτάλη στην επόμενη ανικανότερη. Η μόνη επιχειρηματολογία μας; "οι ξένοι μας φοβούνται", "αν πάθουμε εμείς κακό θα πάθει και η Ευρώπη", "δώστε μας λεφτά γιατί θα κλείσουν οι Τράπεζες και θα χάσετε τα λεφτά σας" και ένα σωρό άλλες παρόμοιες αηδίες.





Άκουγα σήμερα τον λαλίστατο κρατικοδίαιτο κ. Παπαδημούλη που κατοικοεδρεύει πλέον στας Βρυξέλλας (για δεύτερη φορά νομίζω λόγω τεράστιας επιτυχίας της πρώτης) στον ΣΚΑΙ σχετικά με την κατάσταση σήμερα.


Ο άνθρωπος είναι τελείως αλλού για αλλού. Λίγο πολύ ξανασέρβιρε την ίδια καραμέλα. "Το Βερολίνο έχει ανάγκη την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και έτσι θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε την δημοσιονομική πολιτική" η οποία προσέγγιση βεβαίως και για να είμαστε ειλικρινείς είναι η γενική προσσέγγιση όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα αλλά και του λαού μας γενικότερα. "Πως θα αποφύγουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε"


Ναι να χαλαρώσουμε κ. Παπαδημούλη, για να διορίσετε και τις υπόλοιπες καθαρίστριες στον Άρειο Πάγο αυτή την φορά όμως. Να δοθεί μιά ανάσα χρόνου ώστε να πάρει καμιά δεκαριά δημόσια έργα ακόμα ο Φλαμπουράρης, να κανονίσει παράλληλα και ότι εκκρεμμότητες έχει με πισίνες, νερά, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, συνταξιοφοτικά κλπ. Να διορίσετε την Περιστέρα στην Αθήνα τώρα για να μην πηγαινοέρχεται άδικα το κορίτσι στην Καρδίτσα. Να βολευτούν η κυρα Τασία και οι υπόλοιποι με τα κονδύλια της ΕΕ για τις ΜΚΟ τους. Να βγάλει και υπόλοιπα χρήματά της η μάνα της Βαλαβάνη. Να έχει λίγο παραπάνω χρόνο ο Σταθάκης μήπως και θυμηθεί κάνα άλλο ξεχασμένο εκατομμύριο. Να τακτοποιηθεί ο Μητρόπουλος με το άλλο εκατομμύριο. Να υπογράψει καμιά σύμβαση ακόμα ο Καμμένος για εξοπλιστικά και η Δούρου με την SIEMENS. Και πολλά άλλα

Με τέτοιες λογικές και προσεγγίσεις δεν θα λυθούν ποτέ, μα ποτέ, τα προβλήματα της Ελλάδος. Αντίθετα θα πολλαπλασιάζοντα με μαθηματική ακρίβεια. Η χώρα μας πλέον βρίσκεται σε περιδύνηση και ελεύθερη πτώση και οι ηθύνοντες περί άλλα τυρβάζουν.


Κανένας δε έθιξε ποτέ και ούτε πρόκειται να θίξει τους διάφορους Φωτόπουλους, Λουράντους, ΓΕΣΕΕδες, συνδικαλισταράδες, απατεώνες  περί τις κυβερνήσεις, διότι και αυτοί λειτουργούν με την λογική του ξεφτυλισμένου εκβιασμού του κακομοίρη μοναχοφάη. "Αφού με διόρισες στην ΔΕΗ ο διακόπτης είναι δικός μου και τον κλείνω όποτε θέλω", "Κείνω τα φαρμακεία για αόριστο χρόνο", "κάνω τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ", "κάτω τα χέρια από τους γιατρούς" , "μη τολμήσετε να πειράξετε τα ταξί θα χυθεί αίμα" ............. και χιλιάδες άλλα παρόμοια.



Κάποιοι κλάψανε πικρά τα τελευταία πέντε χρόνια, κάποιοι άρχισαν να κλαίνε πρόσφατα ενώ οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να κλαίνε πολύ σύντομα, μα πολύ σύντομα να είστε απολύτως σίγουροι. Είναι όμως αργά για δάκρυα Στέλλες τώρα ψηφίσατε και αυτός ο λεκές που βάλατε στο πέτο σας, ή καλύτερα ο μπελάς που βάλατε στον σβέρκο σας, δεν θα φύγει τόσο εύκολα. Θα την λουστούμε, δυστυχώς όλοι, αυτή την θαυματουργή κυβέρνηση της αριστεράς και θα το πιούμε το ποτήρι μέχρι τον πάτο για αρκετά χρόνια ακόμα, μην πω δεκαετίες.

Μην τρέφετε φρούδες ελπίδες

Αλέξανδρος Γαβριηλίδης
       Ταξχος (ΕΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: